Hoe kies je tuinmeubelen die bij jou passen?

Wonen en ontspannen vonden vroeger voornamelijk plaats in huis. Natuurlijk moest je jouw gazon maaien en een klein beetje de tuin onderhouden langs de tuinafscheiding, maar het was meer bedoeld om de tuin er mooi uit te laten zien dan iets anders. Tegenwoordig krijgen de korte momenten van ontspanning in de tuin steeds meer aandacht. Tuinmeubelen zijn belangrijker dan ooit en het kiezen van de juiste tuinmeubelen kan moeilijk zijn als je niet weet waar je aan moet denken. Tuinontwerp lijkt op interieurdecoratie, maar er zijn nog andere factoren waarmee je rekening moet houden.

Hoe ga je jouw tuinmeubelen gebruiken?

Ben je van plan om verzorgde avondfeesten te organiseren in de eethoek van het terras met een uitschuifbare eettafel en fauteuils? Of wil je gewoon met vrienden dineren al zittende op een grote comfortabele bank en lounge stoelen met een salontafel voorzien van spellen en snacks? Misschien wil je gewoon van de zon genieten op een ontspannen warme zomerdag in een lounge stoel met een koel drankje aan jouw zijde. Wat jouw wens ook is, het is een goed idee om jouw zoektocht te beginnen met een lijst aan voorwaarden. Bedenk welke meubelstukken benodigd zijn en hoeveel mensen je wilt ontvangen.

Hoe ziet jouw buitenruimte eruit?

Soort ruimte

Je dient de ruimte te beoordelen die je wilt inrichten. Leg je de laatste hand aan een hardhouten terras, zwembad of tuin? Elk van deze buitenruimtes hebben hun eigen unieke kenmerken die in ogenschouw genomen dienen te worden bij de aanschaf van tuinmeubelen. Om maar een paar voorbeelden te noemen: een ongelijke ondergrond maakt het gebruik van verstelbare tafelpoten wellicht noodzakelijk. Beschik je over een zwembad? Dan is het aan te raden om sneldrogende kussens te gebruiken.

Omgeving

Is het terras onder een overstek, genesteld tussen bomen of bedekt met een pergola, ook wel een booggang genoemd waarover planten en bloemen slingeren? Een afgeschermde veranda is vrijwel binnenshuis, terwijl een terras volledig kan worden blootgesteld aan de zon of gedeeltelijk profiteert van de schaduw van bomen. Bescherming tegen schadelijke Uv-stralen is van cruciaal belang als je veel tijd in de zon doorbrengt. Omringende hekken en hagen hebben ook invloed op de veiligheid, afzondering en gevoel van ruimte. Ben je op zoek naar een gezellige zithoek of een meer open omgeving ter ontspanning?

Afmetingen en tuinpaden

Een van de belangrijkste voorbereidingen die je kunt treffen voordat je tuinmeubelen aanschaft is het opmeten van de ruimte. Je wilt er niet pas na het bestellen van de loungeset van jouw dromen achter komen dat hij te groot is voor jouw veranda nadat deze is afgeleverd. Denk aan de bruikbare ruimte, vorm en looppaden. Neem daarbij niet alleen de exacte afstand tussen punt A en punt B in overweging. Als jouw tuin een aparte vorm heeft, is een compactere tuinmeubelset een goede optie. Een aantal tuintafels met barkrukken bieden aan evenveel personen plaats als een grotere tuinset.

Neem even de tijd om ook driedimensionaal te denken. Misschien moet je een beetje fantasie gebruiken om je voor te stellen hoe het zou zijn om op een bepaalde plek te zitten. Waar kijk je naar, al zittende op de loungebank? Hoeveel ruimte heb je nodig om op te staan ​​en rond te bewegen? De tuin kan ruim genoeg zijn voor een aantal tuinmeubels, maar kun je normaal functioneren zonder bang te hoeven zijn om ergens tegenaan te botsen? Aanschuiven aan het diner dient geen spelletje Twister te zijn.

Welke materialen passen bij jouw behoeften en omgeving?

Op basis van het gebruik, locatie en weer zullen sommige frames, stoffering en tafelbladen beter geschikt zijn dan andere kijkende naar het soort materiaal. Extreme hitte kan ertoe leiden dat onbehandelde houtsplinters splinteren, terwijl plastic broos kan worden en bij koude weersomstandigheden kan barsten.

Nu je in het bezit bent van nieuwe informatie en ideeën is het tijd om jouw plan op te stellen. Je weet nu naar welke soort meubels je op zoek bent. Creëer een terras waarbij de mate van comfort en functionaliteit met elkaar in verhouding staan. Breng een bezoek aan online woonwinkels en kijk dan met name naar tuinmeubels die gemaakt zijn van teakhout en / of wicker.